Vergeet de parkeerbon, vergeet niet te doneren
Op 21 september is het Wereld Alzheimerdag en dat willen we in Heist-op-den-Berg niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Met de originele actie 'Vergeet de parkeerbon, vergeet niet te doneren', willen we dementie meer bekend en bespreekbaar maken bij het grote publiek.

Daarom zullen op 21 september, tussen 9 en 18 uur, de parkeerboetes in Heist-op-den-Berg vervangen worden door de bon 'vergeet de parkeerbon, vergeet niet te doneren'. Hiervoor werkt het gemeentebestuur samen met parkeerbeheerder Streeteo.

Aan elke beboete chauffeur zal gevraagd worden om de boete te negeren maar wel een bijdrage te storten aan Alzheimer Liga Vlaanderen. Chauffeurs worden niet verplicht om een gift te storten, maar we rekenen op de goodwill van de Heistenaars en bezoekers om het goede doel te steunen.

Tonnagebeperking Kapelaan Francklaan
De Kapelaan Francklaan is een doodlopende straat in een woonwijk waar regelmatig vrachtwagens parkeren. Vrachtwagens zijn echter niet gewenst in woonwijken. Daarom beslist het college om een tonnagebeperking in de Kapelaan Francklaan in Pijpelheide in te voeren. De nodige verkeersborden worden hiervoor aangebracht.